Owner Post Them Follow Dash



Vie Compliquee
Vie Compliquee

Bonjour!


Hello and welcome to my blog
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.
Writing is an underestimated art, you are painting colourful images in people's minds by using words of black and white.
Look at the sky! I may be far but never gone.


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
All my thoughts keep flowing like a river

JALAN DI NEGERI SEMBILAN MEMANG BANYAK MISTERI

Cerita mistik yang mastura dengar based on member / family.(tidak berapa tepat)

Pedas,Negeri Sembilan
-jalan pedas linggi dalam (tembus masjid tanah) itu pun boleh tahan seram sampai ke highway pedas linggi pun terbabit sekali , biasa kalau naik kereta sampai jer area pedas/linggi atas highway tu dari surrounding suam2 sejuk tetibe jadi sejuk menggigit tulang....member naik skuter jumpe sebijik proton saga buruk tiada lampu bau busuk...bila potong tiada driver...belah depan hancur teruk...tapi boleh bergerak sendiri....sapa bawak???entahlah..

Bukit Putus Lama (jalan perhubung Kuala Pilah-Seremban)
keranda dulu ada orang nampak kat situ terdapat sekumpulan orang yang sedang mengusung keranda melintas .volksegen kuning ada jugak kereta volksegen kuning yang mengacau orang yang sedang memandu , dengan memotong kereta tersebut dan apabila sudah di depan kereta itu sengaja mmperlahankan kelajuannya tetapi kereta volksegen kuning itu tiada pemandu..budak muda yg mendengar bunyi jeritan dalam kerete dengar sambil nyanyi lagu Metallica masa lalu kt sini...ada satu part..diorang dengar suara garau menjerit...Bebudak yang fan Metallica nih memang tahu part tu tiada jeritan macam tu..semua terdiam...
Dah sampai destinasi, seorang buka cerita..mula laa yang lain pun cerita benda yang sama...try ulang bahagian lagu tu..tiada pula suara orang menjerit...huhuuhu..macam2 versi cerite misteri kat area bukit putus.
Yang naik moto nampak benda berapi@polong duk terbang dari pokok ke pokok lah..
benda@mahkluk besar bantal berguling atas jalan duduk mengejar mat2 motorlah..

Gentam(Kuala Pilah-Bahau)
Terdapat seorang pemuda menaiki motosikal untuk ke Bahau . Secara tiba-tiba dia ternampak perempuan tengah mengensot di atas jalan raya . Apa lagi pecut habis la die !


semua yang mastura post hanya dengar dari mulut orang dan ada yang saya research dekat goggle .
Sebenarnya kita semua makhluk ALLAH , jadi jangan takut dengan benda2 macam ini . Banyakkan beramal dan banyakkan berzikir

Kebaikan Zikir
Zikir memiliki gelombang tetap dan apabila diamalkan secara berterusan, gelombang zikir akan menguasai ruang kosong pada tubuh manusia dan menjadikannya ‘pejal’ menyebabkan tiada lagi ruang untuk dimasuki gelombang asing seperti hantu atau jin.